Achtervolgend Trabzonspor kent slechte generale voor Inter

Erik van Dam18 nov 2011, 19:58
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2011, 19:58

Trabzonspor is vrijdagavond aan een nederlaag ontsnapt. De ploeg van Senol Günes speelde met 1-1 gelijk bij Mersin Idman Yurdu en hierdoor blijft Fenerbahçe nog ‘gewoon’ koploper in Turkije. Trabzonspor kent door de teleurstellende puntendeling een zwakke generale repetitie voor het treffen met Internazionale. Dinsdagavond ontvangt Karadeniz Firtinasi de Italiaanse topclub voor het vijfde groepsduel in de Champions League.

De bezoekers verloren dit seizoen enkel van Istanbul Büyüksehir en ondanks de dertien geblesseerden zou het duel met Mersin ‘gewoon’ gewonnen gaan worden. Niets was minder waar. De gastheer van Nurullah Saglam beet van zich af, had over de hele wedstrijd gezien meer balbezit en was vooral uit de counters dreigend. In de eerste helft speelde het bezoek weinig klaar; enkel een schot van Alanzinho leverde gevaar op.

Het bleef voor Trabzonspor oppassen voor de tegenstoten van middenmoter Mersin. Na ruim een uur kwam het vlaggenschip uit Trabzon bijna op 0-1, maar het afstandsschot van Marek Cech zeilde net over het doel van Ibrahim Sehic. Twintig minuten voor tijd kwam Mersin op voorsprong: een hoekschop werd ingekopt door Erhan Güven en Trabzon-verdediger Giray Kacar gaf het laatste zetje. André Moritz had het duel op slot moeten gooien, maar dat liet hij na. De linksbuiten werd zelfs de schlemiel van de avond, want hij verlengde een harde vrije trap van Adrian Mierzejewski via de paal in het eigen doel: 1-1.