Achttienjarige voorkomt nederlaag Barcelona; Atlético haalt uit

Gijs Freriks30 nov 2016, 22:49
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2016, 22:49

Barcelona is er niet in geslaagd om Hércules van zich af te schudden. De formatie van Luis Enrique bleef woensdagavond in de Copa del Rey op een 1-1 gelijkspel steken tegen de nummer zes van de derde afdeling en de return staat voor 21 december op het programma. Atlético Madrid was eerder op de avond met 0-6 te sterk voor Guijuelo.

/

Hércules - Barcelona 1-1
Barcelona had moeite om in zijn ritme te komen en kwam in de eerste helft dan ook niet tot veel grote kansen. Na tien minuten werd een vrije trap van Paco Alcácer gekeerd door doelman en Ivan Buiges en in het vervolg werd Barcelona niet veel gevaarlijker. In de tweede helft opende Hércules verrassend de score: David Mainz liep bij de tweede paal tegen een voorzet aan en verraste Jasper Cillessen in de korte hoek. Barcelona had echter niet lang nodig om weer langszij te komen, want Carles Aleñá knalde na 58 minuten van afstand raak. Beide partijen kregen in het laatste half uur nog enkele kansen, maar het bleef 1-1.

/

Guijuelo - Atlético Madrid 0-6
Atlético scoorde zes keer, maar in de eerste helft ging het aanvankelijk niet van een leien dakje voor de bezoekers van Diego Simeone. Onder anderen Ángel Correa en Saúl Níguez lieten goede kansen liggen en middenvelder Caio Henrique raakte zelfs de paal. Na een half uur werd de ban dan toch gebroken: Yannick Carrasco verdiende een strafschop en die werd benut door Saúl. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Sime Vrsaljko er met een volley 1-1 van en in de tweede helft liep Atlético verder weg van Guijuelo. Carrasco scoorde tweemaal en Correa en Roberto Nunez kwamen ook nog op het scorebord terecht.