Acrobatische Lamey helpt Wisla Krakow aan derde CL-overwinning

Daniel Cabot Kerkdijk26 jul 2011, 21:48
Laatst bijgewerkt: 26 jul 2011, 21:48

Robert Maaskant heeft dinsdag goede zaken gedaan met Wisla Kraków in de derde voorronde van de Champions League. De regerend landskampioen van Polen was op bezoek bij Litex Lovech met 1-2 te sterk. In de tweede voorronde boekte het team van Maaskant al twee zeges op Skonto Riga.

Maaskant koos voor Kew Jaliens en Michael Lamey in de basis en de laatstgenoemde zorgde na twintig minuten spelen voor de openingstreffer. De verdediger stond niet buitenspel en werkte de bal op bekeken wijze achter de Litex-doelman. De gelijkmaker van de Bulgaarse thuisploeg kwam op een vervelend moment. Tom Wellington maakte op slag van rust gelijk.

Maor Melikson kroonde zich een kwartier voor tijd echter tot matchwinnaar en bezorgt Maaskant en consorten daarmee een uitstekende uitgangspositie voor de return van volgende week, voor eigen publiek. Daarna wachten nog twee ontmoetingen om aan het hoofdtoernooi van het Europese miljoenenbal mee te mogen doen.