voetbalzone

Actie Wisgerhof in buitenland uitgeroepen tot 'ergste Schwalbe ooit'

Daniel Cabot Kerkdijk02 aug 2011, 22:20
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2011, 22:20
Advertentie

Niet alleen in Nederland maar ook over de landsgrenzen werd de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en FC Twente nauwlettend gevolgd. In het buitenland werd niet alleen over de overwinning van het team van Co Adriaanse nagepraat, maar ook over de Schwalbe van Peter Wisgerhof enkele minuten voor het einde.

Daley Blind probeerde Wisgerhof de bal te onfutselen en leek de verdediger daarbij te raken. Pas twee seconden later viel de captain van FC Twente op de grond. Na afloop claimde Wisgerhof dat hij wel degelijk was geraakt en dat hij geen gele kaart had gekregen omdat hij tegen arbiter Pol van Boekel had gezegd dat hij als verdediger niet eens wist hoe hij zich bewust moest laten vallen.

De actie van Wisgerhof is inmiddels een veel bekeken item op het digitale thuis van de Spaanse sportkrant Marca, waar het omschreven wordt als 'de ergste Schwalbe' ooit: "El piscinazo más escandaloso del mundo". In Oostenrijk, het land van teamgenoot Marc Janko, is men dezelfde mening toegedaan. "Die schlechteste Schwalbe jemals", luidt de algemene tendens.

Bezig met laden …