voetbalzone

Adebayor met hattrick belangrijk voor City, Salzburg en Juve gelijk op

Bart Kruyt21 okt 2010, 22:58
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2010, 22:58
Advertentie

Emmanuel Adebayor is zijn basisplaats bij Manchester City kwijtgeraakt, maar bewees donderdagavond dat hij nog altijd van waarde kan zijn voor het sterrenensemble. De spits kreeg in de Europese wedstrijd tegen Lech Poznán weer eens een kans van Roberto Mancini en was met een hattrick goud waard voor zijn ploeg: 3-1. Namens de Polen maakte Joel Tshibamba de eretreffer. Het Red Bull Salzburg van Huub Stevens speelde in eigen huis gelijk tegen Juventus.

/

Manchester City – Lech Poznán 3-1
Nigel de Jong stond opnieuw in de basis bij Manchester City en zag zijn ploeg matig beginnen aan het thuisduel met Lech Poznán. Slawomir Peszko kreeg al in de derde minuut een goede mogelijkheid om de score te openen, maar schoot net naast, waardoor Joe Hart met de schrik vrijkwam. City was wakker geschud en antwoordde met een snelle kans voor Johnson, voordat Adebayor de score opende. Johnson nam een vrije trap snel en bediende daarmee Patrick Vieira, die Adebayor in staat stelde om de score te openen. Tien minuten later was het opnieuw raak.

Ook nu was Adebayor de afmaker; ditmaal was hij succesvol met het hoofd. De aanvaller werd gevonden door David Silva en liet Jasmin Buric voor de tweede keer van de avond kansloos. City had de controle en leek al vroeg in veilige haven te zijn, maar kort na rust maakte voormalig NEC-aanvaller Tshibamba de wedstrijd weer spannend met de aansluitingstreffer. De Polen hoopten weer op een goed resultaat, maar Adebayor zorgde twintig minuten voor tijd voor de beslissing door zijn hattrick compleet te maken.

Red Bull Salzburg – Juventus 1-1
Red Bull Salzburg stelt in de competitie teleur, maar deed het goed tegen Juventus. De Italianen, zonder onder meer Milos Krasic en Felipe Melo, werden in Oostenrijk onder druk gezet en ontsnapten nog toen een schot van Gonzalo Zarate net gepakt kon worden door Alexander Manninger. Ook Roman Wallner en David Mendes da Silva lieten zich zien, voordat Dusan Svento de score tien minuten voor rust opende. Hij werd gevonden door Mendes en werkte de bal in de verre hoek, langs de kansloze Manninger.

Luigi Delneri besloot om in de rust in te grijpen en bracht Krasic alsnog in de ploeg voor Simone Pepe. Dat was een gouden ingreep, want bij de eerste kans was de uitblinker van de eerste weken bij Juve direct trefzeker (1-1). Krasic werd met een hoge bal gevonden door Paolo De Ceglie, controleerde het leder bij de tweede paal en schoot vervolgens hard binnen. In het restant kregen beide ploegen nog mogelijkheden om de winnende treffer te maken, maar die viel niet, waardoor Salzburg en Juve in evenwicht uit elkaar gingen.

Bezig met laden …