voetbalzone

Adelaide United haalt Sergio van Dijk voor Champions League-avontuur

Bart Kruyt11 feb 2010, 09:06
Laatst bijgewerkt: 11 feb 2010, 09:06
Advertentie

Sergio van Dijk speelt de komende zes maanden voor het Australische Adelaide United. De 27-jarige aanvaller maakt de overstap van Brisbane Roar naar de huidige hekkensluiter in de Australische competitie, zo maalt de club op haar website bekend. De komst van Van Dijk is vooral bedoeld om Adelaide verder helpen in de Aziatische Champions League.

Trainer Aurelio Vidmar benadrukt de belangrijke rol van zijn nieuwe aanwinst. “We hebben Sergio gehaald voor de Aziatische Champions League. Hij is een geweldige versterking voor onze selectie.” Vidmar onderbouwt dit met de statistieken van de Nederlander: “Hij heeft meer dan twintig doelpunten gemaakt de laatste twee jaar. Hij weet gemakkelijk het doel te vinden en we hopen dat hij dat ook bij ons kan waarmaken.”

Van Dijk was zelf ook verheugd met de transfer. “Natuurlijk kijk ik uit naar het spelen in het belangrijkste toernooi voor clubteams in Azië. Ik verwacht ook veel van de samenwerking met mijn ploeggenoten bij Adelaide.” Van Dijk speelde de laatste twee jaar voor Brisbane Roar en was daar goed voor 25 treffers in 49 wedstrijden. Bovendien was de Nederlander ook verantwoordelijk voor negen assists. Adelaide begint haar Champions League-avontuur op 24 februari met de wedstrijd tegen het Zuid-Koreaanse Pohang Steelers.

Bezig met laden …