voetbalzone

Adelaide United neemt Van Dijk definitief over van Brisbane Roar

Bart Kruyt15 mrt 2010, 07:47
Laatst bijgewerkt: 15 mrt 2010, 07:47
Advertentie

Sergio van Dijk keert niet meer terug naar Brisbane Roar. De Nederlandse aanvaller liet zich vorige maand verhuren aan Adelaide United, dat na een paar weken echter al genoeg weet en de optie tot koop heeft gelicht. Van Dijk tekende maandag een driejarig contract bij de huidige hekkensluiter van de Australische competitie.

Adelaide United doet dit seizoen mee in de Aziatische Champions League en in dat kader werd Van Dijk vorige maand gehuurd van Brisbane Roar. Daar keert de 27-jarige aanvaller nu niet meer terug. “We zijn erg blij met zijn definitieve komst”, zei coach Aurelio Vidmar. “Hij heeft twee geweldige jaren gehad bij Brisbane Roar en is een echte doelpuntenmaker. We kunnen hem goed gebruiken.”

Van Dijk, die in totaal vijftig competitiewedstrijden speelde voor Brisbane en daar een gemiddelde van één op twee had, was zelf ook gelukkig met zijn overgang. “De Aziatische Champions League was voor mij de belangrijkste reden om hier te komen, maar ik ben erg goed opgevangen”, zei de spits. “Adelaide is een mooie stad en we hebben een goede ploeg. Ik ben gelukkig hier en ben blij met mijn contract.”

Bezig met laden …