ADO beëindigt matige uitreeks en neemt afscheid van gevarenzone

Matthijs van Laar08 dec 2013, 15:22
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2013, 15:22

ADO Den Haag heeft zichzelf zondagmiddag een uitstekende dienst bewezen. De Zuid-Hollanders wonnen bij FC Groningen hun twee uitwedstrijd van het seizoen en verlaten daarmee de gevarenzone. Voor rust trof Michiel Kramer doel, maar in de slotfase leek Johan Kappelhof alsnog een punt te redden voor de thuisploeg. Dat was echter buiten Tom Beugelsdijk gerekend: de ADO-stopper profiteerde van het mistasten van doelman Marco Bizot en tekende voor de 1-2 eindstand.

/

Ondanks een zeer matige uitreeks in de Eredivisie, zette ADO ook in de Euroborg weer in op de aanval. De ploeg van Maurice Steijn verschool zich niet en had al vroeg in de wedstrijd de leiding kunnen nemen. Danny Bakker profiteerde van een fout van ex-ploeggenoot Tjaronn Chery, maar schoot uit zeer kansrijke positie rakelings over. De thuisploeg antwoordde vrijwel meteen, maar kreeg de bal niet tussen de palen. Doelman Gino Coutinho en Tom Beugelsdijk konden namelijk tot twee maal toe voorkomen dat het leer in het net belandde.

Nadat Filip Kostic er eveneens tot twee keer toe niet in slaagde om het Haagse doel te vinden, sloegen de bezoekers toe. En de 0-1 van Kramer, na 32 minuten spelen, was niet onverdiend. De aanvaller van ADO kwam slim voor zijn man en werkte de bal van dichtbij binnen. Een onoverzichtelijke scrimmage voor het doel van Groningen leek de bezoekers bijna ook nog de 0-2 op te gaan leveren, maar met het nodige kunst- en vliegwerk bleef dat leed de gastheren bespaard. De spelers van Groningen werden desondanks met een fluitconcert naar de kleedkamers begeleid.

/

Het inspireerde de ploeg van Erwin van de Looi niet tot grootse daden, want ook na de onderbreking was het lange tijd zeer pover wat de Groningers het eigen publiek voorschotelden. ADO Den Haag geloofde het bovendien wel, waardoor de ontmoeting eigenlijk weinig om het lijf had. Aaron Meijers was nog wel dreigend, maar zag zijn schot in het zijnet belanden. Pas in de slotfase brandde de ontmoeting alsnog los en kregen de toeschouwers waar voor hun geld.

Eerst zorgde Kappelhof met een rake rebound voor de gelijkmaker, maar de vreugde over de 1-1 was geen lang leven beschoren. Vier minuten later profiteerde Beugelsdijk namelijk optimaal van een misser van Bizot. De doelman van Groningen ging onder de bal door, waardoor de stopper van ADO moeiteloos met het hoofd kon afwerken. Bijna sleepte FC Groningen alsnog een punt uit het vuur: Kappelhof was een minuut na de 1-2 bijzonder dicht bij zijn tweede van de middag, maar zag zijn inzet op de paal eindigen.