ADO Den Haag kan thuisnederlaag in slotminuten voorkomen

Daniel Cabot Kerkdijk23 aug 2015, 16:29
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2015, 16:29

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Utrecht heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. Het duel in de Hofstad eindigde onbeslist: 1-1. Sébastian Haller maakte vanaf elf meter, de achtste (!) penalty van FC Utrecht in het kalenderjaar, de openingstreffer: 0-1. De aanvaller is nu bij elf van de laatste dertien doelpunten van FC Utrecht in de Eredivisie betrokken: acht goals, drie assists. Het was echter niet goed voor de zege. In de 89e minuut tekende Mike Havenaar voor de eindstand en zodoende heeft ADO na drie duels vijf punten en nog geen enkele nederlaag geleden.

De eerste helft in Den Haag was allesbehalve enerverend: veel overtredingen, een laag tempo en weinig kansen. FC Utrecht had meer balbezit, maar deed daar maar weinig mee. ADO koos voor reactievoetbal en hoopte op een individuele actie van Ruben Schaken of Édouard Duplan. Na een half uur spelen nam FC Utrecht de leiding. Na een voorzet van Yassing Ayoub beging Timothy Derijck een overtreding op Nacer Barazite en schoot Haller vanaf elf meter de bal achter Martin Hansen: 0-1.

Een reactie van ADO bleef uit. Het was FC Utrecht dat meer aanspraak maakte op een doelpunt. Uit een voorzet van Barazite kopte Bart Ramselaar de bal in de handen van Hansen. Een herkansing was ook niet aan de middenvelder besteed. Derijck werd verrast door een vrije trap van Timo Letschert, waardoor Ramselaar oog in oog met Hansen kwam te staan. Hij probeerde de bal in de verre hoek te schieten, maar mikte voorlangs.

ADO probeerde na rust, met Tom Beugelsdijk en Kevin Jansen inmiddels in de ploeg, wat meer aan aanvallen toe te komen. De eerste mogelijkheid was echter voor FC Utrecht: Hansen keerde een inzet van Sean Klaiber van afstand. De ploeg van Erik ten Hag kwam niet veel later echter goed weg. Uit een goede hoekschop van Duplan kopte Havenaar richting de hoek, waar Haller echter op de doellijn redding kon brengen.

FC Utrecht kwam amper meer aan aanvallen toe, maar ADO wist in eerste instantie ook geen grote uitgespeelde kansen te creëren. Toch was Giovanni Korte een kwartier voor tijd dicht bij de gelijkmaker. De invaller werd gelanceerd door Vito Wormgoor en wipte de bal net iets te hoog over Robbin Ruiter heen. Een inzet van Beugelsdijk werd minuten later op de doellijn gekeerd. Toch slaagde de ploeg van Henk Fraser erin om een punt aan het duel over te houden. Na een diepe bal van Aaron Meijers was Havenaar sterker in de lucht dan Letschert en verschalkte hij Ruiter: 1-1.