voetbalzone

ADO Den Haag meldt zich: ‘Eerst moeten de clubs eruit komen’

Yanick Vos30 jul 2018, 16:32
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2018, 16:32
Advertentie

ADO Den Haag heeft zich gemeld voor Henk Veerman, zo heeft zaakwaarnemer Henk Timmer bevestigd tegenover Omroep West. De club uit Den Haag is op zoek naar een vervanger voor Björn Johnsen, die onlangs voor circa twee miljoen euro de overstap maakte naar AZ. "Eerst moeten de clubs eruit komen, pas dan kunnen wij gaan praten", aldus Timmer.

De mogelijke overstap staat nog in de kinderschoenen, erkent Timmer. "Wij hebben nog niet gesproken met ADO, dus ook nog geen overeenstemming over een contract." ADO Den Haag is overigens niet de enige club met belangstelling voor de sptis van sc Heerenveen. "Er zijn vijf à zes clubs die interesse hebben in Veerman. Wat hij zelf wil? Hij wil spelen, waar het dan ook is. Hij maakt graag een stap. Of kunstgras een struikelblok kan zijn? Nee!"

Heerenveen is bereid om mee te werken, maar heeft nog geen bod ontvangen dat voldoet aan de wensen van de club. "Een aantal clubs heeft een bod gedaan, maar het bedrag dat wij willen hebben we nog niet gezien”, aldus Gerry Hamstra namens Heerenveen. “Wij hebben Henk Veerman aangeven dat, als er een goed bod komt, wij willen meedenken. Een vertrek is dus bespreekbaar."

Eerder werd Veerman al gelinkt aan FC Utrecht, terwijl ook NAC Breda zich graag zou willen versterken met de aanvaller. De spits, wiens contract in de zomer van volgend jaar afloopt, moet naar verluidt vijf ton kosten.

Bezig met laden …