voetbalzone

ADO legt beslag op Chinese aandelen na vitale zege in de rechtbank

Chris Meijer26 apr 2021, 14:38
Laatst bijgewerkt: 26 apr 2021, 14:38
Advertentie

ADO Den Haag moet twee miljoen euro ontvangen van de Chinese eigenaar United Vansen (UVS), zo heeft de rechtbank in Den Haag bepaald. Omroep West meldt dat er bovenop dit bedrag ook nog ‘extra kosten bij als rente en proceskosten’ komen. De Chinezen kunnen nog beroep aantekenen tegen de uitspraak en in dat geval zal alles ‘weken worden opgeschort’. ADO meldt tegelijkertijd bekend dat men beslag wil laten leggen op de aandelen van UVS.

Het geschil tussen ADO en UVS draaide volgens Voetbal International om de zogenaamde liquiditeitsgarantie, waardoor volgens de reglementen van de licentiecommissie elke grootaandeelhouder aan het begin van het seizoen garant moet staan voor de tekorten van een club. UVS zou daardoor garant moeten staan voor de tekorten van ADO, die momenteel circa twee miljoen euro bedragen. De rechter achtte het aannemelijk dat er inderdaad sprake was van een overeenkomst en dat UVS nalatig is geweest door al meerdere termijnen te laten verlopen.

Het kort geding diende afgelopen donderdag en daarin werd duidelijk dat ADO zonder de twee miljoen euro uit China failliet zou gaan. Betalingen tot 25 april waren nog mogelijk, maar daarna zou het geld op zijn. “ADO Den Haag is tevreden met de uitspraak van de voorzieningenrechter, maar betreurt dat het zover heeft moeten komen”, zo schrijft ADO op zijn website. “De club zal als vervolgstap beslag laten leggen op de aandelen van United Vansen. De huidige financiële situatie vraagt namelijk om een oplossing op de zeer korte termijn. Langs meerdere lijnen wordt hieraan gewerkt.”

“Begin volgende week verwacht ADO Den Haag nadere mededelingen te doen”, zo besluit ADO zijn bericht op de officiële kanalen. Volgens de laatste berichten wordt er momenteel onderhandeld met World Soccer Holdings, alleen wil UVS zo snel mogelijk 2,1 miljoen euro zien van de Amerikaanse partij. Dit zou lastig zijn, waardoor een snelle overname op dit moment twijfelachtig is.

Bezig met laden …