voetbalzone

ADO ontkent gerucht over Stekelenburg, Van Zweden blijft rekenen op stunt

Bart Kruyt02 jul 2014, 19:12
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2014, 19:12
Advertentie

John van Zweden zorgde dinsdag met een tweet voor commotie: "De eerste nieuwe aankoop van ADO wordt Stekelenburg! Je hoort het hier voor het eerst! #jol #minoraiola", zo schreef de mede-eigenaar van Swansea City en fervent supporter van ADO Den Haag. Bij de residentieclub ontkent men het wilde gerucht, maar Van Zweden blijft bij zijn woorden en rekent op een transfer.

voetbalzone

ADO wordt overgenomen door het Chinese United Vansen en heeft grootse plannen. De club uit de Hofstad wil Europees voetbal spelen en de Chinezen hebben beloofd flink te gaan investeren. Jan-Hermen de Bruijn heeft als bemiddelaar contact met United Vansen, maar ontkent dat de komst van Stekelenburg mogelijk is. "ADO zou het ook niet moeten willen", stelt De Bruijn in gesprek met Omroep West. "Als ADO ooit echt naar de top wil, zijn we over vijf jaar eventueel daar aan toe."

Volgens De Bruijn is het ondenkbaar dat je een speler met een Premier League-salaris in de ADO-selectie zet en hij voegt er bovendien aan toe dat hij denkt dat Stekelenburg helemaal niet naar ADO zou willen komen: ook als het geld er wél was geweest. "ADO heeft nu niet zo'n grote reputatie dat de voormalige keeper van het Nederlands Elftal, die vier jaar geleden nog in de finale van het WK staat, naar ADO gaat", stelt De Bruijn.

Van Zweden blijft echter bij zijn woorden: "Ik heb het verhaal van verschillende kanten gehoord", reageert hij. "Een van die kanten is Jan-Hermen De Bruijn, hij weet het donders goed. De Bruijn mág er gewoon niks over zeggen omdat de contracten nog niet zijn getekend." De 31-jarige Stekelenburg is tegenwoordig reservedoelman bij Fulham, dat is gedegradeerd uit de Premier League. De keeper, die in Nederland jarenlang voor Ajax speelde, wil graag vertrekken bij the Cottagers.

Bezig met laden …