voetbalzone

ADO troeft concurrentie af en plukt goalgetter weg bij FC Volendam

Matthijs van Laar04 jun 2013, 14:19
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2013, 14:19
Advertentie
/

ADO Den Haag heeft dinsdag de komst van Michel Kramer afgerond. Vorige week maakten regionale media al melding van de komst van de boomlangs spits, die een contract voor drie jaar ondertekende in de Hofstad. De 25-jarige Kramer komt transfervrij over van FC Volendam.

Het binnenhalen van de aanvaller is het eerste serieuze wapenfeit van Piet Jansen, die begin deze maand in functie trad als algemeen directeur bij ADO. De Zuid-Hollanders troeven daarmee diverse andere geïnteresseerden af: onder meer NAC Breda zou concrete interesse hebben getoond in de geboren Rotterdammer.

Bij die club debuteerde Kramer in 2008 in het betaalde voetbal, maar tot een doorbraak kwam het niet. In de zomer van 2009 maakte de spits de overstap naar FC Volendam, waarvoor hij in vier seizoenen tijd 39 keer scoorde in 104 competitieoptredens. Met name het afgelopen jaar was Kramer met 22 treffers in 32 wedstrijden bijzonder succesvol. Hij eindigde daarmee achter ploeggenoot Jack Tuyp als tweede in het topscorerklassement.

Bezig met laden …