Adriaanse als koploper de winterstop in

07 dec 2008, 16:43
Laatst bijgewerkt: 07 dec 2008, 16:43
Red Bull Salzburg was al Herbstmeister en mag zich na zondagmiddag ook Winterkönig noemen. De equipe van Co Adriaanse zag runner-up Rapid Wien gelijkspelen in de derby met Austria Wien, waardoor het verschil met Salzburg opliep tot vijf punten. Met nog een wedstrijd te gaan voor de winterstop is de lijstaanvoerder dit kalenderjaar zodoende niet meer te achterhalen voor Rapid.

Salzburg won zaterdagmiddag al dankzij treffers van topschutter Marc Janko en voormalig Roda JC-verdediger Läszló Bodnár met 2-0 van SV Ried en kwam daarmee op een voorsprong van zes punten op Rapid Wien. De nummer twee van de ranglijst had echter nog een duel tegoed en heeft een beter doelsaldo dan Salzburg, waardoor de ploeg volgende week de koppositie had kunnen overnemen bij een nederlaag van Salzburg. Dat scenario kan na de remise van zondag echter niet meer in werking treden.

In de Wiener-derby verzamelden de hoogtepunten zich tussen de laatste tien minuten van de eerste helft en de eerste tien minuten van het tweede bedrijf. Austria bouwde eerst aan een 2-0 voorsprong door doelpunten van Joachim Standfest en Milenko Acimovic, maar zag Steffen Hofmann nog voor rust de aansluitingstreffer op het scorebord brengen. Erwin Hoffer tekende zeven minuten na de thee voor het slotakkoord.