Adriaanse blijft ondanks blamage aan de leiding

23 nov 2008, 16:30
Laatst bijgewerkt: 23 nov 2008, 16:30
Sturm Graz heeft het Red Bull Salzburg van Co Adriaanse zondag gewaarschuwd: ook zij doet nog mee om het kampioenschap in Oostenrijk. De ploeg uit Graz stond tegen Rapid Wien lange tijd met twee doelpunten verschil voor, maar de hoofdstedelingen brachten de einduitslag van 2-2 op het scorebord, waardoor de ploeg van Adriaanse toch koploper blijft.

Al in de tiende minuut stond de thuisploeg voor na een benutte penalty van Samir Muratovic. De Bosniër zag tot zijn grote geluk dat ploeggenoot Andreas Hölzl de marge verdubbelde na een dik kwartier in de tweede helft, waardoor Sturm Graz op dat moment de virtuele koploper was in de T-Mobile Bundesliga.

Erwin ‘Jimmy’ Hoffer dacht daar echter anders over. De cultheld besliste de eindstand op 2-2, nadat hij in het laatste kwartier tweemaal wist te scoren namens Rapid Wien. Door het gelijke spel blijft Salzburg, dat zaterdag blamerend onderuit ging tegen Kapfenberg (2-5), aan de leiding in Oostenrijk. Sturm Graz staat op één punt achterstand, zodat het in de competitie van het Alpenland ongemeen spannend blijft.