voetbalzone

Adriaanse haalt Bobson naar Salzburg

26 aug 2008, 09:04
Laatst bijgewerkt: 26 aug 2008, 09:04
Advertentie
Kevin Bobson wordt na Barry Opdam en Robin Nelisse de derde Nederlandse speler bij Red Bull Salzburg. De Amsterdammer wordt volgens De Telegraaf dinsdagavond in Salzburg gekeurd en zet woensdag zijn handtekening onder een contract voor één jaar met een optie voor nog een aantal seizoenen.

Bobson kon het in mei met NEC niet eens worden over een nieuw contract. De linksbuiten wilde daarop in het buitenland zijn transfervrije status verzilveren. Bobson, die ook eerder voor Ajax, NAC en Espanyol speelde, kwam voor de Nijmegenaren veertien duels in actie en was zodoende nauw betrokken bij de opmars van de club, die uiteindelijk een ticket voor het toernooi om de UEFA Cup opleverde.

Red Bull Salzburg, dat getraind wordt door Co Adriaanse, staat op de derde plaats in de Oostenrijkse Bundesliga. De gedeelde koplopers Sturm Graz en Rapid Wien hebben twee punten meer na zeven wedstrijden. Nelisse is met vier doelpunten één van de smaakmakers, terwijl Opdam tot dusverre tweemaal in de basis verscheen.
Bezig met laden …