Adriaanse maakt kennis met thuisreeks SV Ried

24 apr 2009, 22:34
Laatst bijgewerkt: 24 apr 2009, 22:34
De strijd om de landstitel in Oostenrijk lijkt enigszins open te liggen. Red Bull Salzburg ging vrijdag met ruime cijfers onderuit bij SV Ried, dat dit seizoen voor eigen publiek nog geen enkele keer verloor: 3-0. De zege van de Riedern was volledig verdiend. De ploeg van Co Adriaanse maakte een uitgebluste indruk en ziet de voorsprong op Rapid Wien slinken tot zeven punten, indien de nummer twee van stadsgenoot Austria Wien wint.

Een droomdoelpunt van Herwig Drechsel bracht de thuisploeg al na tien minuten aan de leiding. Vanaf ruim 25 meter schoot de veteraan het leer in de kruising achter Heinz Arzberger. Alhoewel Drechsel na een half uur spelen oog in oog met Arzberger een dot van een kans miste, maakte Yeray Ortega de fout van zijn ploeggenoot meer dan goed. Hij was op slag van rust het eindstation van een goede tegenaanval.

Na de hervatting waren de betere kansen voor de thuisploeg, al had Marc Janko de aansluitingstreffer op zijn voet. De topschutter van Oostenrijk trof echter de paal. In de slotfase maakte Nacho het feest compleet door de 3-0 voor zijn rekening te nemen. Met nog vijf speeldagen te gaan heeft de lijstaanvoerder van de Bundesliga tien punten voorsprong op Rapid Wien, dat zondag een stadsderby in het vooruitzicht heeft.