voetbalzone

Adriaanse maakt met keeperstrainer Knoop zijn technische staf compleet

Robert Smid10 feb 2010, 10:18
Laatst bijgewerkt: 10 feb 2010, 10:18
Advertentie
/

Co Adriaanse heeft het voorwerk voor het Olympisch elftal van Qatar inmiddels afgerond. De oefenmeester is de afgelopen weken druk bezig geweest om zijn technische staf te vormen en dat is hem gelukt. Met het aantrekken van keeperstrainer Abe Knoop heeft hij zijn assistenten bij elkaar weten te sprokkelen en gaat hij zich richten op de Spelen.

De 46-jarige Knoop speelde tijdens zijn actieve carrière bij het inmiddels verdwenen FC Wageningen en Vitesse. Bij de laatstgenoemde club bleef hij tot 1998 actief als keeper, terwijl hij tot en met 2005 zich richtte op de training van de sluitposten. Na avonturen bij Benfica - met Ronald Koeman als hoofdtrainer - en Al-Jazira Club uit de Verenigde Arabische Emiraten gaat hij nu aan de slag in Qatar.

In het oliestaatje is Knoops, die een contract tot en met de Olympische Spelen van 2012 in Londen heeft getekend, de vierde Nederlander die zich met het Olympisch elftal van Qatar bezig gaat houden. Eerder werden, naast Co Adriaanse, Luc Nijholt (assistent-trainer) en Chris Kronshorst (techniektrainer) aangesteld door Adriaanse om de gestelde doelen te verzilveren. De Roemeen Isac Doru is gehaald als fitness- en conditietrainer.

Bezig met laden …