voetbalzone

Adriaanse sluit terugkeer naar Eredivisie uit: 'Dat is definitief voorbij'

Bart Kruyt21 jan 2010, 10:38
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2010, 10:38
Advertentie

Co Adriaanse verdwijnt de komende jaren uit beeld bij het Nederlandse voetbalvolk. De Amsterdammer was in beeld om terug te keren bij AZ, maar tekende een contract bij Qatar, waar hij de Olympische ploeg gaat trainen. “Bestaat in Nederland het beeld dat ik alleen maar voor het geld kies? Dat kan zo zijn, maar ik hoef aan niemand in Nederland verantwoording af te leggen”, is Adriaanse duidelijk in Voetbal International.

/

De trainer wilde na zijn vertrek bij Red Bull Salzburg een ‘sabbatical year’ nemen, maar bezweek toch voor het aanbod van Qatar. “Ik hoor de mensen die roepen dat ik alleen maar voor het geld kies nooit praten over het feit dat ik een boete van één miljoen euro netto aan FC Porto heb moeten betalen. Denk je dat dit geen impact heeft gehad op mij?”, vraagt Adriaanse zich hardop af.

De coach sluit nu uit dat hij ooit nog aan de slag gaat in de Eredivisie. “Mijn carrière in Nederland is definitief voorbij”, stelt Adriaanse. “Ze hoeven zich niet langer te ergeren aan Co Adriaanse. Waar ik op doel? Nou, dat was recent toch wel duidelijk? Er kwam commentaar toen ik antwoord gaf op vragen over AZ. Dat heb ik in alle eerlijkheid proberen te doen. Ik kan kort zijn over een eventuele dubbelfunctie met Olympisch Qatar: het is onmogelijk. Ik heb hier een contract voor tweeënhalf jaar getekend.”

Bezig met laden …