voetbalzone

Adriaanse snapt niets van gedwongen vertrek

07 apr 2009, 23:57
Laatst bijgewerkt: 07 apr 2009, 23:57
Advertentie
Red Bull Salzburg neemt na dit seizoen afscheid van Co Adriaanse en de hoofdrolspeler zelf snapt daar weinig van. Adriaanse heeft het goed naar zijn zin in Oostenrijk en heeft geen idee waarom zijn werkgever van hem wil scheiden. De Amsterdammer toont echter respect voor de beslissing van de clubleiding.



Volgens technisch directeur Heinz Hochhauser lag de beslissing om de wegen na één seizoen al te laten scheiden voor de hand. "Er waren duidelijke redenen om het contract niet te verlengen”, zei het bestuurslid dinsdagmiddag bij de bekendmaking van de keuze van het bestuur. “De club doet verder geen mededelingen."

In AD/Sportwereld zegt Adriaanse weinig te begrijpen van de woorden van Hochhauser. De Nederlander kan zich geen incidenten voor de geest halen maar zegt dat het bestuur vrij is om deze keuzes te maken. “Al is het natuurlijk wel vreemd, want we staan in de competitie bovenaan met vijf punten voorsprong”, zei de coach, wiens contract afloopt.

Mogelijk doelt Hochhauser op de openlijke flirt van Adriaanse met PSV. De Nederlander liet in een eerder stadium al weten dat hij het zag zitten om in Eindhoven aan de slag te gaan. Bij de regerend landskampioen is Fred Rutten de eerste keus, maar deze heeft nog altijd geen akkoord bereikt met Schalke 04 over een afkoopsom.

Zaakwaarnemer Kees Ploegsma had maandag al een gesprek met Schalke en sprak dinsdag verder, maar heeft nog altijd geen duidelijkheid. “Het kan wel nachtwerk worden voordat we er uit zijn”, zei hij dinsdagavond. Struikelblok is de financiële vergoeding van circa één miljoen euro die de club contractueel aan Rutten moet betalen.
Bezig met laden …