voetbalzone

‘Adriaanse tekent binnenkort als bondscoach Jong Qatar’

Matthijs van Laar11 jan 2010, 16:18
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2010, 16:18
Advertentie

Co Adriaanse lijkt een nieuwe uitdaging te hebben gevonden. De coach gaat volgens Voetbal International zijn jawoord geven aan de voetbalbond van Qatar, die de Amsterdammer heeft gevraagd zich te ontfermen over het Olympisch elftal. Bedoeling is dat de jongelingen zich plaatsen voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

/

Volgens het weekblad tekent Adriaanse op korte termijn, en heeft hij toestemming gekregen om zijn eigen technische staf samen te stellen. Luc Nijholt en Chris Kronshorst, met wie de oefenmeester ook al werkzaam bij was bij Red Bull Salzburg, gelden als de belangrijkste kandidaten om de functies van assistent-coach in te gaan vullen.

De 62-jarige Adriaanse is geen onbekende met het landje in het Midden-Oosten. Zo was hij tussen 2007 en 2008 werkzaam bij Al Sadd. Mocht de deal daadwerkelijk doorgang vinden, dan zal AZ het vizier moeten verzetten. De Alkmaarders hoopten de succesvolle trainer met ingang van komend seizoen te strikken als opvolger van interim-coach Dick Advocaat.

Bezig met laden …