voetbalzone

Adriaanse trekt naar Salzburg

13 mrt 2008, 11:04
Laatst bijgewerkt: 13 mrt 2008, 11:04
Advertentie
Co Adriaanse is de nieuwe trainer van Red Bull Salzburg. De oud-trainer van onder meer AZ en Ajax zal vanaf volgend seizoen in Oostenrijk de taken overnemen van Giovanni Trapattoni, die bondscoach wordt van het Ierse nationale elftal.

De 60-jarige Adriaanse was eerder dit seizoen nog in dienst van Al-Sadd uit Qatar. In januari leverde de oefenmeester echter zijn contract in en keerde hij terug naar Europa om een nieuwe uitdaging te zoeken. In Red Bull Salzburg heeft de trainer een team gevonden, dat meedoet om de bovenste plekken in de Oostenrijkse competitie.

Tegenover de officiële website van Red Bull Salzburg liet Heinz Hochhauser, technisch directeur, weten in de wolken te zijn met de nieuwe trainer. "Adriaanse is de man die wij al een tijdje willen hebben. Met zijn moderne, aanvallende manier van voetballen en zijn passie voor de jeugd paste hij perfect in ons plaatje."

Ook Adriaanse zelf liet weten blij te zijn met zijn nieuwe uitdaging. "Ik kijk er naar uit om vanaf deze zomer aan de slag te gaan in Salzburg. Ik ben onder de indruk van de professionele structuur van de club. Ik zal met veel enthousiasme aan de slag gaan," prees de nieuwe oefenmeester de regerend landskampioen.
Bezig met laden …