voetbalzone

Adriaanse viert titel met Red Bull Salzburg

17 mei 2009, 17:34
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2009, 17:34
Advertentie
Co Adriaanse kan weer een prijs aan zijn palmares toevoegen. De scheidend trainer van Red Bull Salzburg zag Rapid Wien, de enig overgebleven concurrent in de strijd om de Oostenrijkse titel, zondagmiddag met 3-0 verliezen bij SV Ried. Salzburg is hierdoor niet meer in te halen en is hierdoor zonder in actie te komen kampioen van Oostenrijk.

Salzburg speelde zaterdag al tegen LASK Linz en wist met 2-1 te winnen, waardoor Rapid op bezoek bij Ried moest winnen om de titelstrijd in leven te houden. De runner-up ging echter met harde cijfers onderuit, waardoor Salzburg de champagne kan ontkurken. De ploeg van Adriaanse heeft zeven punten meer dan Rapid: een verschil dat met nog twee speelronden te gaan niet te overbruggen is.

De clubleiding van Salzburg mag wel een bloemetje sturen naar Ignacio Rodriguez-Ortiz. De aanvaller van Ried maakte twee doelpunten voordat Hamdi Salihi nog voor rust voor het slotakkoord zorgde. Rapid probeerde in de tweede helft van alles om dichterbij te komen, maar de defensie van de thuisploeg gaf geen krimp. Rapid-speler Stefan Kulovits kreeg nog een rode kaart te zien na zijn tweede gele prent.

De laatste twee competitiewedstrijden van Salzburg zullen nu in het teken staan van de recordjacht van Marc Janko. De topschutter wist zaterdagmiddag weer een keer te scoren en staat nu op 39 treffers: twee minder dan de legendarische Hans Krankl, die in het seizoen 1977/78 liefst 41 maal het net wist te vinden. Salzburg speelt dit seizoen nog uit tegen Sturm Graz (momenteel derde) en thuis tegen hekkensluiter SC Rheindorf.

Lees maandag een uitgebreide kampioensspecial over het succes van Salzburg
Bezig met laden …