Adriaanse wederom onderuit met Salzburg

31 aug 2008, 20:05
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2008, 20:05
Na de nederlaag van afgelopen donderdag in de voorronde van het UEFA Cup-toernooi tegen het nietige Sudova Marijampole, heeft Co Adriaanse met zijn Red Bull Salzburg wederom een verliespartij moeten slikken. Middenmoter Austria Kärnten had aan één treffer vlak voor rust voldoende om de volle buit in eigen huis te houden.

Veel had de ploeg van de eveneens Nederlandse coach Frenk Schinkels daarvoor nog niet laten zien. Als het al iets deed, was dat met name via de Braziliaanse spits Adi Filho, die de defensie van de bezoekers diverse malen zijn hielen liet zien. Tot aan de allerlaatste minuut van de eerste helft ontbrak het hem echter aan echter scherpte.

Na een knappe één-twee met ploeggenoot Zlatko Junuzovic verscheen de Zuid-Amerikaan op slag van rust voor het vijandelijke doel, en liet hij Red Bull-doelman Timo Ochs met een schot in de lange hoek kansloos. Na de pauze tapten de bezoekers uit Salzburg uit een ander vaatje, en kwamen er mogelijkheden op de gelijkmaker.

Topscorer Marc Janko was tot twee maal toe dichtbij, maar het zeer verdedigende Kärnten hield stand. Ook Alexander Zickler liet een kwartier voor tijd een goede mogelijkheid op de 1-1 onbenut, waardoor de achterstand van Red Bull op koploper Rapid Wien inmiddels is opgelopen tot vijf punten.