voetbalzone

Adriaanse ziet Janko liever niet vertrekken

18 nov 2008, 13:24
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2008, 13:24
Advertentie
Marc Janko is bezig aan een uiterst trefzeker seizoen in de Oostenrijkse Bundesliga. De aanvaller van Red Bull Salzburg weet de schijnwerpers op zich gericht, maar de clubleiding ziet de spits bij voorkeur niet vertrekken deze winter.

De 25-jarige Janko trof dit seizoen al 25 maal doel in zeventien wedstrijden namens de koploper. Twee keer scoorde hij vier goals in één wedstrijd; driemaal vond hij drie keer het net. Onlangs verbeterde hij het recordaantal doelpunten in één jaargang, dat nog op naam stond van Oliver Bierhoff. Duitse clubs als Hertha BSC, Schalke 04, VfB Stuttgart en zelfs Bayern München zouden dan ook interesse hebben in zijn diensten.

Voor technisch directeur Heinz Hochhauser is een transfer van Janko in de winterstop ‘geen thema’, tekent het Duitse Kicker op. Co Adriaanse valt zijn collega bij: “Wij willen kampioen worden. Dan zou het uiterst ongelukkig zijn indien één van onze beste spelers in de winterstop weggaat.”

Afgelopen weekend velde Janko vrijwel alleen het vonnis over FC Kärnten. Drie doelpunten in een 4-1 zege betekenden de herfsttitel voor Salzburg en de nieuwe mijlpaal voor Janko zelf. FC Kärnten-trainer Frenk Schinkels vatte het in Kicker treffend samen: “Bij een corner is Janko niet te houden. Hij springt zo hoog dat de sneeuw op zijn hoofd blijven liggen.”
Bezig met laden …