voetbalzone

Adriaanse ziet Salzburg winnen met korfbaluitslag

24 okt 2008, 23:44
Laatst bijgewerkt: 24 okt 2008, 23:44
Advertentie
Red Bull Salzburg blijft zich in Oostenrijk nadrukkelijk profileren als een van de titelkandidaten. De ploeg van Co Adriaanse liet weinig heel van laagvlieger SV Kapfenberg: 7-3. Robin Nelisse had met één doelpunt een aandeel in de monsterscore. Topscorer Marc Janko was echter met drie treffers dé grote man van de avond.

Na 27 minuten gooide de thuisclub alle remmen los toen Patrick Jezek de 1-0 op het scorebord zette. Een minuut daarna volgde Karel Pitak het voorbeeld van zijn ploeggenoot. Daarna was het de beurt aan goalgetter Janko om met twee doelpunten de stand naar 4-0 te tillen.

In de 56ste minuut bracht Alexander Zickler de stand op vijf doelpunten verschil, waarna Milan Fukal wat terug deed namens de bezoekers. Vervolgens deelde ook Nelisse mee in de galavoorstelling door de 6-1 te maken. Markus Felfernig en wederom Fukal maakten nog gebruik van afnemende concentratie bij Salzburg. Daar tussendoor had Janko nog voor zijn zeventiende competitiegoal gezorgd.

Dankzij de winstpartij gaat de equipe van Adriaanse aan kop van de ranglijst. Austria Wien kan zaterdag tegen SV Ried het stokje echter weer overnemen. Kapfenberg speelt met negen punten uit veertien duels vooralsnog een troosteloos seizoen.
Bezig met laden …