voetbalzone

Adriaanse ziet Salzburg zegevieren in topper

22 feb 2009, 16:32
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2009, 16:32
Advertentie
Co Adriaanse heeft met zijn Red Bull Salzburg in een rechtstreeks duel een ferme tik uitgedeeld aan naaste belager Rapid Wien. In eigen huis versloegen die Roten Bullen de regerend kampioen met 2-1, waardoor het verschil tussen de nummer één en twee van de ranglijst is opgelopen tot zeven punten.

De start was uitstekend voor de thuisploeg. Sterspeler Marc Janko ontving de bal na tien minuten spelen uit een ingooi, en vond vervolgens ploeggenoot Somen Tchoyi, die van dichtbij de 1-0 binnen mikte. Amper acht minuten later was het alweer raak: dit keer was het topscorer Janko zelf, die de bal met de borst mee kon nemen en onhoudbaar in de lange hoek binnen schoot.

Adriaanse leek met zijn team op een eenvoudige zege af te koersen, maar moest na een half uur spelen toch een tegentreffer incasseren. Middenvelder Branko Boskovic torende bij een vrije trap boven alles en iedereen uit, en zorgde met zijn hoofd voor de aansluitingstreffer, waarmee het duel weer nieuw leven in werd geblazen.

Het venijn bleek hem in de beginfase te zitten, want na de eerste drie treffers viel er voor beide partijen niets meer te bejubelen. Salzburg, waar Barry Opdam de gehele negentig minuten meedeed en Robin Nelisse als invaller binnen de lijnen werd gebracht, trok daarmee de uiterst belangrijke drie punten over de streep, en zet daarmee een belangrijke stap op weg naar een mogelijke landstitel.
Bezig met laden …