voetbalzone

Adriaanse ziet zijn ploeg kat en muis spelen

07 nov 2008, 22:44
Laatst bijgewerkt: 07 nov 2008, 22:44
Advertentie
Het moet raar lopen wil Marc Janko na dit seizoen nog voor Red Bull Salzburg uitkomen. De aanvalsleider van Red Bull Salzburg had vrijdagavond een belangrijk aandeel in de eclatante overwinning van zijn werkgever op Austria Wien: 5-1. Bij de ploeg van Co Adriaanse verscheen Robin Nelisse ook op het scorebord.

In de eigen Red-Bull-Arena werd eens te meer duidelijk dat de lijstaanvoerder de torenhoge favoriet is om de landstitel in de wacht te slepen. De bezoekers waren kansloos en hadden absoluut geen antwoord op de uitstekende vorm van Janko, die nog niet eens halverwege het seizoen al op twintig competitiedoelpunten staat.

De zevende opeenvolgende overwinning was bovendien een record in de nog prille geschiedenis van de club uit Salzburg. Al in de vierde minuut profiteerde Janko van de wanorde in de Weense defensie en even later profiteerde hij wederom van onachtzaamheid bij de tegenstander. Na de indrukwekkende beginfase slaagde Nelisse er na ruim een half uur spelen ook in om doelman Szabolcs Safar te passeren.

Het doelpunt van Milenko Asimovic gaf de hoofdstedelingen nog wat hoop, maar een rake kopbal van Janko bracht het verschil weer op drie. In de slotfase drukte Karel Pitak de vijfde treffer over de doellijn. Red Bull Salzburg heeft zes punten voorsprong op nummer twee Rapid Wien, dat zaterdag in actie komt tegen hekkensluiter Altach.
Bezig met laden …