Adriaanse's Salzburg neemt revanche op Kapfenberg

11 apr 2009, 20:44
Laatst bijgewerkt: 11 apr 2009, 20:44
Red Bull Salzburg is weer een stap dichterbij de landstitel in Oostenrijk. De ploeg van aftredend trainer Co Adriaanse won zaterdag met degelijke cijfers bij SV Kapfenberg: 0-2. De promovendus verraste dit seizoen door de koploper vier punten afhandig te maken. De voorsprong van RB Salzburg op Rapid Wien bedraagt nu acht punten.

Na ruim een half uur spelen namen de bezoekers uit de Mozartstad de leiding. Somen Tchoyi ging na een duel met Robert Schellander naar de grond en Marc Janko schoot vanaf de stip alweer zijn 34e seizoenstreffer tegen de touwen. Met een goede redding voorkwam doelman Martin Eisl op slag van rust een treffer van Alexander Zickler.

Het tweede doelpunt van de Rote Bullen viel alsnog, vlak na de hervatting. Een voorzet van Karel Pitak belandde achter de verbouwereerde Eisl. Lang kon de Tsjech niet genieten van zijn treffer, hij moest enkele minuten later geblesseerd afhaken. De lat stond een aansluitingstreffer van Preston Zimmerman in de weg.

Bij de lijstaanvoerder stonden Barry Opdam en Robin Nelisse in de basis. Johan Volanthen kwam na rust in het veld. Rapid Wien treedt zondagmiddag aan tegen Sturm Graz. In de Bundesliga staan nog zeven speeldagen op het programma. Volgende week is Salzburg gastheer voor laagvlieger SV Mattersburg.