Adriaanses Salzburg verwerkt bekerechec in Linz

01 nov 2008, 19:34
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2008, 19:34
Na de blamerende bekernederlaag tegen de in de tweede divisie uitkomende amateurs van Austria Wien heeft Red Bull Salzburg zaterdagavond er goed aan gedaan om Co Adriaanse een overwinning te schenken. De Nederlandse trainer zag tot zijn grote tevredenheid hoe in Linz het lokale LASK met 0-2 aan de kant werd gezet.

Marc Janko bewees in de eerste helft dat hij naast het maken van doelpunten ook zijn ploeggenoten in stelling kan brengen. Na dik twintig minuten profiteerde Alexander Zickler als eerste daarvan. Drie minuten later volgde Robin Nelisse zijn voorbeeld. De thuisploeg speelde zeker niet onaardig, maar had weinig geluk. Zowel Remo Meyer als Ibrahim Sekagya schoten doelman Heinz Arzberger op de lijn te hulp.

In de slotfase had Nelisse nog een goede kans, maar het achtste competitiedoelpunt van de aanvaller bleef uit. Door de overwinning bedraagt de voorsprong van Red Bull op achtervolger Rapid Wien vier punten. De nummer twee, die vrijdag met 0-2 bij Kapfenberg won, heeft wel één wedstrijd minder gespeeld dan de koploper.