Adriaanses Salzburg wint en gaat aan kop

03 aug 2008, 22:06
Laatst bijgewerkt: 03 aug 2008, 22:06
Na vijf speeldagen heeft Red Bull Salzburg de koppositie in de Oostenrijkse Bundesliga veroverd. De ploeg van Co Adriaanse was zondag in de eigen Red-Bull-Arena met 1-0 te sterk voor LASK Linz, dat daarmee de eerste plaats verspeelde.

De thuisploeg begon bijzonder sterk, maar LASK kwam goed terug. Vooral Christian Mayrleb liet van zich spreken, maar door het falen van Ivica Vastic en Christoph Saurer gingen beiden ploegen zonder tegentreffers de rust in. Saurer trof voor de hervatting het aluminium, Sasa Ilic volgde namens de thuisploeg zijn voorbeeld in de tweede helft.

Na ruim een uur spelen besloot Adriaanse om de teleurstellende Robin Nelisse te vervangen door Marc Janko. Twee minuten later nam Janko de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening. De boomlange aanvaller kopte een voorzet van Anis Boussaidi tegen de touwen en bewees het ongelijk van Adriaanse. De Nederlander verweet de clubtopscorer vorige week nog 'geen enkel kopduel te kunnen winnen'.

Barry Opdam was voor het eerst negentig minuten van de partij. De verdediger had dit seizoen pas één helft gespeeld. Met de drie punten erbij is Salzburg met elf punten de nummer één op de ranglijst. Rapid Wien volgt op één punt en Linz en Austria Wien geven er twee toe na vijf wedstrijden.