voetbalzone

Adriano kent na maanden wachten geslaagd debuut voor Corinthians

Bart Kruyt10 okt 2011, 06:45
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2011, 06:45
Advertentie

Voor het eerst sinds bijna tien maanden heeft Adriano weer speelminuten gemaakt. De Braziliaanse aanvaller kwam al aan het begin van dit kalenderjaar binnen bij Corinthians, maar kampte met het nodige blessureleed en moest zijn debuut daardoor steeds uitstellen. Zondagavond kon Adriano eindelijk invallen, tijdens de competitiewedstrijd tegen Atlético Goianiense.

/

Corinthians won met 3-0 bij het debuut van de 29-jarige aanvaller, maar het zware werk was al gedaan toen Adriano het veld opkwam. Door goals van Leandro Castan, Willian en Alex stond Corinthians al bij rust met 3-0 voor en elf minuten voor tijd kwam Adriano in het veld. Het betekende zijn eerste optreden sinds 19 januari, toen hij nog meedeed bij AS Roma tegen Lazio.

De 47-voudig international hoopt bij Corinthians het voetbalgeluk te hervinden. Adriano maakte naam bij Internazionale, maar kreeg te maken met een alcoholprobleem en speelde vervolgens in zijn vaderland voor Sao Paulo en Flamengo. Een terugkeer in de Serie A, bij Roma, liep op een teleurstelling uit. Corinthians geeft de spits een nieuwe kans. Dankzij de 3-0 overwinning staat de werkgever van Adriano bovenaan in de Série A.

Bezig met laden …