voetbalzone

'Adriano wilde graag voetballen en daarom heb ik Eindhoven gebeld'

Daniel Cabot Kerkdijk13 sep 2012, 09:20
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2012, 09:20
Advertentie
/

FC Eindhoven heeft dinsdag Adriano Tavarez getest in een oefenwedstrijd tegen de beloften van PSV. De twintigjarige verdediger uit Ecuador stapte met een 7-2 nederlaag van het veld. Tavarez is dankzij Aad de Mos bij de Jupiler League-club terechtgekomen. Mogelijk lonkt een contract.

De Mos ontdekte Tavarez in de sportschool waar hij enkele dagen per week traint voor de halve marathon van Eindhoven. "Ik raakte met hem aan de praat en hij vertelde dat hij voor studie in Nederland was", vertelt De Mos in gesprek met het weekblad Voetbal International. "Adriano wilde graag voetballen en omdat hij een goede indruk op me maakte, heb ik Eindhoven gebeld."

"Die jongen hoeft niets te verdienen, hij wil gewoon graag voetballen", claimt de ex-trainer van onder meer PSV. "Het zou prachtig voor hem zijn als het hem lukt indruk te maken." Eindhoven-trainer John Lammers twijfelt nog. "Op de trainingen heb ik gezien dat hij aardig kan verdedigen, maar dat hij in balbezit nog wat moeite met het niveau heeft."

Bezig met laden …