Aduriz en De Gea voorkomen nederlaag voor Spanje

Gijs Freriks24 mrt 2016, 21:38
Laatst bijgewerkt: 24 mrt 2016, 21:38

Italië en Spanje hebben elkaar donderdagavond in een vriendschappelijke wedstrijd in Udine in evenwicht gehouden: 1-1. Lorenzo Insigne opende na de pauze de score, maar Aritz Aduriz deed al gauw wat terug en met 35 jaar en 42 dagen werd hij daarmee de derde oudste Spanjaard die tot scoren kwam in een interland.

/

Van de laatste vijf onderlinge wedstrijden wist Italië er maar eentje te winnen, in 2011, en men was er dus veel aan gelegen om de Spanjaarden weer eens pijn te doen. In de eerste helft had de ploeg van Antonio Conte ook het beste van het spel en na vijf minuten had de openingstreffer kunnen vallen, toen Sergio Ramos de bal na een voorzet vanaf rechts tegen zijn eigen paal gleed. Antonio Candreva, Alvaro Morata en Aritz Aduriz zorgden hierna ook voor dreiging, maar de kleedkamers werden opgezocht bij een doelpuntloze stand.

In de tweede helft bleef Spanje moeite houden om de bal in de ploeg te houden en na een uur had het gastland toe kunnen slaan, ware het niet dat David de Gea een redding in huis had op een schot van Insigne. De Gea werd na 68 minuten alsnog geklopt: Insigne gleed binnen na een lage voorzet van Emanuele Giaccherini. Een rake rebound van Aduriz en een prachtige redding van De Gea op een lob van Insigne leverden Spanje uiteindelijk toch nog een gelijkspel op: 1-1.