voetbalzone

Advies van Ibrahimovic: 'Ödegaard moet zich van zijn vader ontdoen'

Bart Kruyt09 jun 2015, 12:20
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2015, 12:20
Advertentie

Bij Real Madrid komt het er nog niet helemaal uit, maar Martin Ödegaard is absoluut een van de grootste talenten van dit moment. De nog altijd pas zestienjarige middenvelder is inmiddels al een zekerheidje in de Noorse nationale ploeg en speelde maandagavond nog een goede wedstrijd tegen Zweden. Zlatan Ibrahimovic was echter niet bijzonder onder de indruk en heeft advies.

voetbalzone

Volgens Ibrahimovic speelde Ödegaard 'wel oké': "Hij hield het simpel, om niet te veel ballen te verliezen", zei de sterspeler van Zweden. "Hij heeft nog veel tijd om zich te verbeteren. Het is goed dat hij nu al met de nationale ploeg speelt, dat is goed voor zijn ontwikkeling. Of Real Madrid de juiste keuze van hem is geweest? We zullen zien."

"Het is moeilijk om te zeggen of hij echt zal uitgroeien tot een topspeler", vervolgde Ibrahimovic. "Hij heeft een vader die alles controleert en voor hem regelt. Eerst moet hij groeien als een man en zich ontdoen van zijn vader." Het duel tussen Noorwegen en Zweden eindigde zonder doelpunten (0-0); Ödegaard deed de gehele oefeninterland mee, Ibrahimovic viel geblesseerd uit.

Bezig met laden …