voetbalzone

Advies voor Hiddink: 'Hij moet spelen, Dost is nu de nummer één'

Bart Kruyt02 mrt 2015, 06:30
Laatst bijgewerkt: 02 mrt 2015, 06:30
Advertentie

Alles wat Bas Dost op het moment aanraakt, verandert in goud. De spits van VfL Wolfsburg verkeert in de vorm van zijn leven en was zondag nog tweemaal trefzeker in de met 3-5 gewonnen competitiewedstrijd bij Werder Bremen. Aan het einde van de maand staan er weer interlands op het programma en Dost mag hopen op zijn debuut in het Nederlands elftal.

voetbalzone

Oranje speelt op 28 maart de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije en drie dagen later, op 31 maart, een vriendschappelijke wedstrijd tegen Spanje. Voor Youri Mulder is het duidelijk dat Dost in deze duels in de spits moet staan. "Als hij naar de bal kijkt, is het al een goal", zei Mulder bij Studio Voetbal. "Hij moet spelen. Dost is op dit moment de nummer één."

Volgens Co Adriaanse, een andere tafelgast, komt ook Luuk de Jong van PSV in aanmerking voor een plek in het Nederlands elftal. "Dan moet er gespeeld worden met buitenspelers die hem bedienen. Een individuele actie heeft hij niet. Tussen Memphis Depay en Arjen Robben krijgt hij geen bal", concludeerde Adriaanse. In de topper tussen PSV en Ajax kopte De Jong nog een voorzet van Jetro Willems geweldig tegen de touwen.

Bezig met laden …