voetbalzone

Advies voor Manchester City: ‘Pellegrini, Dzeko, Kolarov en Touré weg’

Erik van Dam07 apr 2015, 17:57
Laatst bijgewerkt: 07 apr 2015, 17:57
Advertentie

Het seizoen 2014/15 lijkt een seizoen zonder prijzen te worden voor Manchester City. De regerend kampioen van Engeland verloor in augustus de strijd om de Community Shield, werd in oktober uitgeschakeld in de Capital One Cup, vloog in januari uit de FA Cup en vond in maart zijn Waterloo tegen Barcelona in de Champions League. De landstitel prolongeren zit er hoogstwaarschijnlijk ook niet meer in.

voetbalzone

Gary Neville gaf reeds aan dat de gretigheid bij Manchester City weg is en dat ‘een paar jongens’ straks de tol zullen betalen voor het seizoen zonder prijzen. Paul Merson, die van 1985 tot 2003 in de Premier League speelde en vooral lang voor Arsenal uitkwam, denkt er net zo over. Als analyticus voor Sky Sports loopt hij de selectie van de kampioen na en kijkt hij, wie er best zouden kunnen blijven en voor wie het tijd is om te vertrekken.

Een paar spelers uit Manuel Pellegrini’s selectie zullen sowieso niet weggaan, meent Merson. “Joe Hart gaat nergens heen, hij is één van de besten dit seizoen en lijkt beter te worden, naarmate hij meer Champions League-wedstrijden keept. Vincent Kompany maakt een slecht seizoen door, maar is nog steeds top. Hij heeft de club nog het nodige te bieden en ze kunnen hem niet na één slecht jaar wegdoen. Hij heeft zo veel voor ze betekend”, meent Merson. Zo denkt hij er ook over voor wat betreft Pablo Zabaleta.

voetbalzone

Eliaquim Mangala kan in zijn ogen ook blijven, temeer daar Manchester City veel geld voor hem heeft betaald en de club dat nu toch niet terug verdient. Merson zou, als hij het voor het zeggen had, wel weten wie hij zou laten gaan: Bacary Sagna, Edin Dzeko, Jesus Navas, Fernando, Aleksandar Kolarov, Yaya Touré en Fernandinho bijvoorbeeld. Over Sagna zegt Merson, zelf dus ex-Gunner, dat hij al niet begrijpt waarom City hem überhaupt haalde. “Hij is inmiddels 32 jaar, ik zie hem geen toekomst hebben bij de club.”

Wat middenvelder Touré betreft, denkt Merson dat zijn hart niet echt meer bij de club ligt. Andere grote namen zoals Samir Nasri en Sergio Agüero moeten gewoon in het Etihad Stadium blijven voetballen. “Agüero moeten ze houden, al denk ik niet dat ze problemen zullen tegenkomen in die missie. En Nasri zou ik er ook bij houden. Er zouden veel clubs komen om hem te halen, maar ik denk niet dat Manchester City besluit hem te verkopen”, aldus Merson.

Wat coach Manuel Pellegrini aangaat, is Merson ook hard in zijn oordeel. “Ze hebben al dat geld en al die talenten, maar vechten toch slechts voor plaats vier. Pellegrini heeft het dit seizoen moeilijk gehad en ik zie de club hem echt niet aan boord houden.”

Bezig met laden …