voetbalzone

Advies voor Rodgers: 'Ik zou Sturridge voor zondag uit het elftal halen'

Bart Kruyt18 mrt 2015, 16:10
Laatst bijgewerkt: 18 mrt 2015, 16:10
Advertentie

Daniel Sturridge vormde vorig seizoen een geweldig duo met Luis Suárez, een samenwerking die door de supporters liefkozend als SAS (Suárez And Sturridge) werd omschreven. Suárez vertrok in de zomer echter naar Barcelona en dus kwam er veel druk op de schouders van Sturridge te liggen. Door blessureleed kon hij Liverpool dit seizoen maandenlang niet van dienst zijn.

voetbalzone

De spits is inmiddels weer een paar weken terug, maar zit volgens Dietmar Hamann nog niet op zijn oude niveau. De voormalig Liverpool-middenvelder adviseert daarom om Sturridge zondag tegen Manchester United geen basisplaats te geven. "Ik zou niet verrast zijn als Raheem Sterling in de spits zou spelen en Sturridge op de bank moet beginnen", zegt Hamann.

"Ik denk niet dat Daniel al op honderd procent zit", vervolgt de Duitser. "Dus ik denk dat het beter is om hem op de bank te houden, als wapen voor het laatste halfuur. Laat Sterling de defensie van United eerst maar eens vermoeien. Op Old Trafford speelde Sterling voor het eerst als spits en hoewel we die wedstrijd verloren, werden er wel erg veel kansen gecreëerd."

Volgens Hamann kan Sterling als spits het verschil maken: "Het is heel belangrijk als je veel snelheid in je voorhoede hebt", meent de oud-middenvelder. "Het zal een zware beslissing zijn voor Brendan Rodgers om Sturridge uit het elftal te houden, maar ik denk dat ze met Sterling als spits moeten beginnen." Liverpool ontvangt aartsrivaal United zondagmiddag om 14.30 uur.

Bezig met laden …