voetbalzone

Advocaat: 'Erik is als-ie fit blijft gewoon een volwaardig PSV-speler'

Bart Kruyt08 jan 2013, 15:55
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2013, 15:55
Advertentie

PSV won dinsdagmiddag met 0-2 van het Thaise SCG Muangthong United, dat voor deze oefenwedstrijd nog ongeslagen was. Dat was niet het enige positieve punt voor de koploper van de Eredivisie: Dick Advocaat was ook erg blij met de rentree van Erik Pieters. De linksback maakte zijn rentree na een afwezigheid van liefst acht maanden en deed negentig minuten mee.

/

Pieters behoorde op 9 december al tot de selectie voor de topper tegen FC Twente, maar speelminuten kreeg hij toen niet, hoewel hij wel even mocht warmlopen. Hij is nu helemaal hersteld van zijn gebroken middenvoetsbeentje. "Daar ben ik heel blij mee", stelt Advocaat in gesprek met Voetbal International. "Hij heeft uitstekend gespeeld, en Erik is als-ie fit blijft gewoon een volwaardig PSV-speler."

Winteraankoop Oscar Hiljemark en jongeling Zakaria Bakkali maakten hun debuut voor PSV. "Hiljemark heeft uitstekend gespeeld. Vooral in de passing was hij erg sterk en daarnaast was hij voortdurend aanspeelbaar en sterk in de duels. Een prima debuut", vond Advocaat, die ook tevreden was over de pas zestienjarige Bakkali: "Hij speelde alsof-ie nog nooit anders had gedaan, dat is erg leuk om te zien." Ook Jorrit Hendrix speelde even mee. Advocaat: "Dit is leuk, want hier werken ze toch allemaal naartoe."

Bezig met laden …