voetbalzone

Advocaat gepresenteerd: ‘Servië móet erbij zijn op het EK 2016, klaar’

Erik van Dam28 jul 2014, 15:19
Laatst bijgewerkt: 28 jul 2014, 15:19
Advertentie

Dick Advocaat is woensdag officieel voorgesteld als bondscoach van Servië. De 66-jarige trainer liet vorig seizoen weten dat hij misschien iets voor ADO Den Haag zou gaan betekenen, en anders wellicht zou stoppen. Toen de Servische bond hem echter benaderde om het nationale team onder zijn hoede te nemen, zei de Kleine Generaal al vlot ‘ja’.

voetbalzone

Servië is ingedeeld in Groep I van de EK-kwalificatiereeks, samen met Portugal, Denemarken, Armenië en Albanië. De nummers een en twee in de groep gaan door en de nummer drie stroomt door naar de play-offs. Voor Advocaat is het evident dat Servië er over twee jaar bij móet zijn tijdens het toernooi in Frankrijk. Dat zei hij tijdens zijn presentatie.

“Twee weken geleden werd ik gebeld door de bond. Ik wist al dat Servië een team vol kwaliteitsspelers heeft en ik heb inmiddels de nodige beelden gezien. Ik heb me altijd afgevraagd waarom zo’n getalenteerd team het niet verder wist te schoppen. Er moet hier iets veranderen om dat te doen lukken. Geld was in dit verhaal niet aan de orde voor mij, maar het feit dat we succesvol kunnen worden”, aldus Advocaat.

Op de vraag van een Servische journalist of Servië zijn ‘zwakkere tegenstanders’ misschien steeds onderschat, antwoordde de Nederlander: “Er zijn geen zwakke teams. Tegen Denemarken en Portugal mag je niet gemotiveerder zijn dan tegen Armenië en Albanië. Wij zullen er straks bij móeten zijn op het EK 2016, klaar.” Advocaat was al bondscoach van Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, België en Rusland.

Bezig met laden …