voetbalzone

Advocaat haalt Toivonen naar Engeland: 'Hij geeft iets extra's'

Matthijs van Laar28 aug 2015, 11:43
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2015, 11:43
Advertentie

Dick Advocaat gaat opnieuw samenwerken met Ola Toivonen. Sunderland maakt vrijdag bekend dat de aanvallende middenvelder uit Zweden komend seizoen op huurbasis voor de club zal spelen. De international komt over van Stade Rennes, waar hij geen vaste waarde meer was. “Ik ken hem goed”, zegt de Nederlandse coach in een reactie.

voetbalzone

De twee werkten bij PSV samen in het seizoen 2012/13. Advocaat vertrok daar vervolgens en een paar maanden later volgde Toivonen zijn voorbeeld. Hij kende een goed begin van zijn loopbaan in Frankrijk, maar raakte langzaam uit beeld. Dit seizoen kwam Toivonen niet verder dan één invalbeurt.

“Hij is een speler van de nationale ploeg van Zweden en heeft veel ervaring”, zegt Advocaat, die de afgelopen weken meermaals aandrong op de komst van versterkingen. “Ola is een aanvallende middenvelder die goals kan maken en sterk in de lucht is. Hij geeft het team iets extra's.” Sunderland meldt dat de nieuwkomer komend weekend in het duel bij Aston Villa al zijn debuut kan maken.

Ola kiest voor Dick! #toivonen #sunderland #ophuurbasis #expsv #blackcat #instavoetbalzone

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


Bezig met laden …