Advocaat haalt uit met Fenerbahçe en kan opgelucht ademhalen

Gijs Freriks19 sep 2016, 20:52
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2016, 20:52

Dick Advocaat heeft na drie wedstrijden zonder overwinning weer een zege geboekt met Fenerbahçe. De club uit Aziatisch Istanbul was maandagavond met 1-5 te sterk voor Kasimpasa en heeft nu 22 van de 27 competitiewedstrijden tegen de stadsgenoot gewonnen. Fenerbahçe bezet momenteel met vier punten de tiende plaats.

/

Fenerbahçe was in de eerste helft al klaar met Kasimpasa, want na 45 minuten stond het 0-3. De Gele Kanaries troffen bij hun eerste twee schoten binnen het kader direct doel: Josef de Souza opende na elf minuten na een pass van Emmanuel Emenike de score en Ozan Tufan verdubbelde met een kopbal de marge. Josef maakte overigens pas zijn tweede competitiedoelpunt voor Fenerbahçe; zijn eerste noteerde hij in september 2015 tegen eveneens Kasimpasa.

Emenike bepaalde de ruststand op 0-3 en daardoor wist Kasimpasa dat men een verloren wedstrijd speelde. De thuisploeg deed na een klein uur wel wat terug, want Tunay Torun mocht na een overtreding van Martin Skrtel aanleggen vanaf elf meter en maakte geen fout. Kasimpasa slaagde er echter niet in om het nog spannender te maken en liep door treffers van Moussa Sow en Ismail Köybasi uiteindelijk tegen een 1-5 nederlaag aan.