voetbalzone

Advocaat: ‘Het wordt nu wel wat dun op de rechtsbackpositie’

Thijs Post01 feb 2013, 14:49
Laatst bijgewerkt: 01 feb 2013, 14:49
Advertentie
/

PSV liet Stanislav Manolev naar Fulham verkassen en trainer Dick Advocaat hoopte op Santiago Arias van Sporting Portugal als vervanger. Er zat zelfs iemand van PSV in Portugal om de deal te beklinken, maar op het laatste moment zette de voorzitter van Sporting een streep door de transfer. Als eerste keuze Atiba Hutchinson geblesseerd raakt zal coach Advocaat dus binnenskamers op zoek moeten naar een vervanger.

“Wat ik gehoord heb, is dat de transfer door de voorzitter van Sporting op het laatste moment is afgezegd. Dan houdt het op. Het wordt nu wel wat dun op de rechtsbackpositie. Dat is duidelijk”, tekent NUsport op uit de mond van de oefenmeester. Mogelijk komt aanwinst Oscar Hiljemark in beeld om, als de nood aan de man is, in te vallen als rechtsachter. “Gezien zijn fysiek moet dat kunnen.”

Het definitief doorschuiven van een jeugdspeler ziet Advocaat niet zitten, maar hij weet wel dat er op de club meer spelers lopen die als rechtsback uit de voeten kunnen. “Zo hebben we de achttienjarige Joshua Brenet nog bij Jong PSV”, besluit Advocaat.

Bezig met laden …