voetbalzone

Advocaat: ‘Hij had vijf jaar geleden wat Frenkie de Jong nu heeft’

Gijs Freriks26 jan 2019, 06:31
Laatst bijgewerkt: 26 jan 2019, 06:31
Advertentie

Riechedly Bazoer werd in zijn tijd bij Ajax vergeleken met spelers als Paul Pogba en werd in verband gebracht met de grootste clubs. De 22-jarige middenvelder vertrok in 2017 naar VfL Wolfsburg en mede door blessureleed stagneerde sindsdien zijn ontwikkeling. Sinds kort voetbalt hij op huurbasis voor FC Utrecht.

Bazoer begint zondag tegen Willem II op de bank bij de Domstedelingen, maar Dick Advocaat herhaalt dat de huurling waarschijnlijk snel bij de eerste elf zal zitten. “Deze jongen heeft zoveel kwaliteiten. Het zou doodzonde zijn als je die te lang op de bank houdt”, zo wordt de trainer geciteerd door De Telegraaf.

“Daarom moet hij zo snel mogelijk ingeburgerd worden. We vergeten allemaal dat Bazoer vijf jaar geleden hetzelfde had als wat Frenkie de Jong nu heeft. Qua talent. Wij moeten zorgen dat hij weer in die flow komt”, aldus de 71-jarige Advocaat.

Bazoer werd sinds de zomer uitgeleend aan FC Porto, maar in november werd hij naar de B-selectie verbannen omdat hij na vier vrije dagen te laat was verschenen op de training. “Ik ga het niet meer over die speler hebben, want het is de moeite niet waard om door te praten over een speler die niet in de A-selectie zit”, vertelde trainer Sergio Conceição. Bazoer speelde slechts drie wedstrijden voor de Portugezen.

Bezig met laden …