voetbalzone

Advocaat: ‘Hou eens op met dat geknor over ruiter en paard’

Erik van Dam20 jan 2014, 14:16
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2014, 14:16
Advertentie

Dick Advocaat vindt het een goede zaak dat jonge, onervaren trainers een kans krijgen om een club onder hun hoede te nemen. In de Eredivisie werd Jon Dahl Tomasson recent aangesteld als trainer van Roda JC, terwijl hij nog maar weinig ervaring op kon doen bij Excelsior. En enkele dagen geleden koos AC Milan voor Clarence Seedorf, die ook nog ‘groen’ is in de trainerswereld.

voetbalzone

Sinds de benoeming van Seedorf in Milaan heeft er her en der kritiek doorgeklonken in Nederland. Marco van Basten en Co Adriaanse hadden zo hun mening over de keuze van i Rossoneri voor Seedorf, die zijn actieve loopbaan direct stopzette om trainer te worden in San Siro. Advocaat schaart zich echter in het kamp van de voorstanders, zegt hij maandag op de clubwebsite van AZ.

“Ik vind het een goede zaak dat jongens als Tomasson de kans krijgen als hoofdtrainer. Dat Clarence Seedorf coach van AC Milan wordt, dat is toch prachtig voor het Nederlandse voetbal. Hou eens op met dat geknor over ruiter en paard. Misschien zijn die criticasters gewoon jaloers. Tomasson is een fris gezicht. Het is moeilijk om trainer te zijn van Excelsior, vanwege de beperkte middelen. Nu mag hij het laten zien”, geeft de zeer ervaren trainer van de Alkmaarders aan.

AZ speelt dinsdag in het bekertoernooi tegen het Roda JC van Tomasson. Zaterdag debuteerde de Deen met een 2-2 remise tegen sc Heerenveen op de bank bij Roda. “We zitten bij de laatste acht ploegen van het bekertoernooi, dus nog twee topprestaties en we staan weer in de finale. Dat is ons doel. Deze bekerwedstrijd is heel belangrijk voor onze ambities, maar dat zal Tomasson ook tegen zijn spelers zeggen”, aldus Advocaat, die onder de indruk is van Roda JC. “Als je met 2-2 gelijkspeelt bij sc Heerenveen, dan doe je het goed.”

Bezig met laden …