voetbalzone

Advocaat: 'Ik heb tegen hem in de rust gezegd dat hij meer moet scoren'

Daniel Cabot Kerkdijk18 jul 2012, 22:30
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2012, 22:30
Advertentie
/

PSV kwam woensdagavond niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen stadsgenoot FC Eindhoven. Het team van Dick Advocaat verloor vervolgens de strafschoppenreeks tegen de Jupiler League-club. Georginio Wijnaldum nam de 0-2 voor zijn rekening, maar had meer moeten scoren. "Ik heb tegen hem in de rust gezegd dat hij meer moet scoren. Daar wordt een nummer '10' ook op afgerekend", claimt Advocaat.

Wijnaldum geeft Advocaat groot gelijk. "Dat zegt hij altijd tegen mij", vertelt hij aan NUsport. "Het klopt ook dat ik te veel kansen nodig heb. Dat is moeilijk om op de training te verbeteren. Vaak hangt het van het moment zelf af. Maar ik ben ervan overtuigd dat het dit seizoen beter gaat."

Advocaat gaat Wijnaldum dit seizoen een kans geven op de 'tien-positie'. "Ik heb het nog niet van de trainer gehoord, maar dat is mooi om te horen." De 21-jarige PSV'er moet de concurrentie met Ola Toivonen aangaan. "Ola speelt al jaren op dezelfde positie en ik heb eigenlijk overal wel gespeeld. Dat is het verschil tussen ons. Voetballen kunnen we allebei wel. Ik ga de concurrentie graag aan."

Bezig met laden …