voetbalzone

Advocaat: ‘Ik kan wel zeggen dat hij het aardig doet, maar dat is niet zo’

Erik van Dam15 dec 2012, 06:50
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2012, 06:50
Advertentie
/

Dick Advocaat hoopt dat het kwartje is gevallen bij Mathias ‘Zanka’ Jörgensen. De Deense verdediger kwam in de zomer van FC Kopenhagen naar PSV, maar het enige dat hem sindsdien gegund werd waren twee bekerwedstrijden en een invalbeurt van drie minuten tegen Roda JC. Zaterdag staat Zanka voor het eerst in de basis en mag hij aantonen dat Advocaat het steeds niet bij het rechte eind had over hem.

Dat de trainer niet tevreden is over de stopper, is namelijk duidelijk. Vrijdag sprak Advocaat al kritisch over de Deen en dat doet hij zaterdag opnieuw in De Telegraaf. “PSV heeft Zanka gehaald als voorstopper. Als dan een plek centraal achterin vrijkomt, verdient die jongen een kans om te laten zien of hij het niveau aankan. Ik kan wel zeggen dat Zanka het aardig doet, maar dat is niet zo”, aldus de PSV-trainer.

“Op allerlei gebieden moet hij zich verbeteren. Onze voorstoppers, Marcelo en Timothy Derijck, hebben tegen FC Twente aangetoond dat ze scherp kunnen spelen. Zanka moet dat nu ook doen”, benadrukt de Kleine Generaal. Marcelo is de komende wedstrijden afwezig met een schorsing: Jetro Willems en Erik Pieters kampen nog met blessures.

Bezig met laden …