voetbalzone

Advocaat: 'Ik was echt bang dat de supporters zouden vertrekken'

Daniel Cabot Kerkdijk23 sep 2015, 09:10
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2015, 09:10
Advertentie
voetbalzone

Dick Advocaat verwacht binnen enkele wedstrijden de ommekeer bij Sunderland. De dolende Black Cats verloren dinsdagavond in het kader van de Capital One Cup met 1-4 van Manchester City. Sunderland verzamelde in de eerste zes competitieduels maar twee punten. "Het geluk is gewoon niet aan onze zijde, maar dat zal snel veranderen", zo verzekerde de Nederlandse manager

"We lieten positief voetbal zien en kregen genoeg kansen. Er komt een moment dat zich dat gaat uitbetalen." Advocaat reageerde opvallend mild na de zoveelste tegenslag voor Sunderland. "Zeker in het eerste halfuur speelden we goed tegen Manchester City, dat een geweldig team heeft. We kregen kansen, speelden goed voetbal."

"Maar we gaven drie doelpunten weg en als je bij rust met 0-4 achter staat, is het moeilijk om terug te komen. In de tweede helft hebben de spelers hard gewerkt, waardoor we geen tegengoal meer kregen en zelfs nog een keer hebben gescoord. Dat moet zich een keer gaan uitbetalen voor ons. Opnieuw werd er weer een doelpunt van ons afgekeurd. Het lijkt erop dat we het geluk niet aan onze zijde hebben."

Advocaat erkende dat hij bang was dat de thuisfans voortijdig het Stadium of Light zouden verlaten. Sunderland keek in de 36e minuut immers al tegen een 0-4-achterstand aan. "Ja, ik was daar een beetje bang voor, als ik eerlijk ben. Ik hoopte echt dat de fans zouden blijven zitten en dat deden ze ook."

Bezig met laden …