voetbalzone

Advocaat: ‘Je denkt toch niet dat we hier de hele dag koffie drinken?’

Erik van Dam31 okt 2012, 17:02
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2012, 17:02
Advertentie
/

Dick Advocaat gaf dit seizoen een paar jongere leden van de PSV-selectie kansen als basisspeler of invaller, maar een vaste plek veroveren lukte nog maar weinigen. Dat is deels te wijten aan de talenten zelf, die wat harder moeten worden en meer strijd moeten leveren. Dat zegt Advocaat woensdag in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De PSV-trainer stelt dat hij meer verwacht van de talenten met wie hij in Eindhoven werkt. “Ze doen mee, maar ze moeten meer afdwingen”, is Advocaats mening over spelers als Marcel Ritzmaier en Peter van Ooijen. “Strijd leveren hoort ook bij je persoonlijkheid als voetballer. Toen ik debuteerde, ging ik ook door roeien en ruiten, om me aan de trainer te laten zien.”

“Of daar in de jeugdopleiding meer aandacht aan moet worden besteed?”, countert de Kleine Generaal de vraag of er ook actie wordt ondernomen. “Natuurlijk praten we daarover. Je denkt toch niet dat we hier de hele dag koffie drinken?” Woensdagavond treedt PSV volgens Advocaat in de beker aan met een combinatieteam van ervaring en jong talent.

Bezig met laden …