voetbalzone

'Advocaat kan belletje FIFA verwachten'

30 nov 2007, 08:57
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2007, 08:57
Advertentie
De Australische voetbalbond (FFA) gaat niet zomaar akkoord met het feit dat Dick Advocaat afzag van het eerdere akkoord om als bondscoach van The Socceroos aan de slag te gaan. De FFA wil namelijk dat de coach van Zenit Sint-Petersburg een schorsing van de wereldvoetbalbond FIFA opgelegd krijgt.

Advocaat had naar verluidt in augustus al een contract getekend met de FFA, maar na de Russische titel én een nieuw contract met een vermeend jaarsalaris van meer dan twee miljoen euro besloot de Hagenaar om alsnog in Sint-Petersburg te blijven. Komend seizoen wacht hem namelijk ook de uitdaging om met Zenit deel te nemen aan de Champions League.

De afzegging van Advocaat zorgde voor een kleine crisis Down Under. Het land is namelijk al tijden op zoek naar een opvolger voor Graham Arnold en over een kleine drie maanden staat het eerste kwalificatieduel voor het WK van 2010 op het programma. Dat de Nederlander op het laatste moment van gedachten veranderde, was tegen het zere been van de Australische bondsbobo’s.
Bezig met laden …